KLUB RADOVLJIŠKIH ŠTUDENTOV

Klub radovljiških študentov je študentski klub, ki skrbi za pestro obštudijsko dogajanje za študente in dijake v upravni enoti Radovljica (občine Bled, Bohinj, Gorje, Radovljica).

KRŠ je član Zveze študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) od leta 1994 in je upravičen do 2,71 % sredstev Zveze študentskih organizacij lokalnih skupnosti (Zveza ŠOLS), kar predstavlja 0,90 % vseh sredstev, ki jih preko koncesijskih dajatev nameni Študentska organizacija Slovenije (ŠOS). To predstavlja tudi glaven finančni vir kluba, ki ga porabi za delovanje in subvencioniranje projektov.

 • Člani KRŠ lahko koristijo cel kup storitev po smešno nizkih cenah, udeležujejo pa se lahko tudi vseh hudih KRŠ dogodkov. KRŠ je glavni krivec za same hude dogodke, kot so na primer Ko Radovljica zaživi, Slackline session na Bledu, koncert skupine S.A.R.S. v klubu Stop, razne športne turnirje, izlete…

 • Hitro, enostavno in brezplačno!

  Včlanite se lahko vsi študentje in dijaki, ki živite na območju upravne enote Radovljica. Pridružiš se nam lahko na uradnih urah ali pa kar prek naše spletne strani. Vse kar potrebujete je veljavno potrdilo o vpisu.

 • Da boš vedno na tekočem z aktualnimi dogodki in novimi ugodnostmi, nas spremljaj na naši spletni strani in Facebooku.

PROSTI ČAS

DNEVNI CENTER KamRa

V Mladinskem dnevnem centru KamRa se zbirajo otroci in mladi različnih starostnih skupin. Nudimo jim varen prostor, kjer lahko aktivno preživljajo prosti čas, dobijo brezplačno učno pomoč, informacije, individualno svetovanje in potrebno podporo.

Glavni cilj mladinskega centra je organiziranje različnih prostočasnih dejavnosti za otroke in mladostnike ter programov za mlade do 29. let, z namenom povezovanja otrok in mladostnikov ter motiviranja in aktivacije mladih, predvsem mladih brezposelnih in drugih ranljivih ciljnih skupin. Cilj je tudi vključevanje otrok in mladostnikov ter mladih v lokalno skupnost.

Prostor in dejavnosti so namenjene mladim, ki želijo razvijati svoje potenciale in interese, odkriti nove hobije, pridobiti nova znanja in postati družbeno aktivni.

Dejavnosti so organizirane glede na povpraševanja mladostnikov in mladih, upoštevajo se njihove želje in predlogi.

 • – učna pomoč in pomoč pri domačih nalogah (sodelovanje zunanjih sodelavcev in študentov, ki imajo potrebno strokovno znanje za posamezne predmete), učna pomoč na terenu
  – angleščina
  – tečaj risanja in slikanja (vodi akademska slikarka Lučka Šparovec)
  – ustvarjalne delavnice,
  – kuharske delavnice (zunanji sodelavec, profesionalni kuhar)
  – športne aktivnosti (pohodi, softball- Softball Akademija),
  – čarobne bralne urice z Lili,
  – druženje ob video in družabnih igrah (v organizaciji mladih iz Društva Več),
  – počitniške dejavnosti: program med šolskimi počitnicami; angleški tabor: v organizaciji Društva Več; likovna kolonija; tematski tabor Kamp Avantura,
  – »urica za starše«: pogovori in reševanje težav, ki se pojavijo med otroki in starši (vodja centra, ki ima ustrezno strokovno izobrazbo in izkušnje za delo z otroki in mladostniki v stiski),
  – individualni pogovori in svetovanje za otroke in mladostnike v težavah (vodja centra),
  – možnost uporabe računalnikov,
  – bralni kotiček,
  – ločene aktivnosti za otroke in mladostnike iz Centra za socialno delo Radovljica ter Osnovne šole Antona Janša.

 • – učna pomoč in pomoč pri domačih nalogah,
  – priprave na popravne in zaključne izpite, poklicno in splošno maturo,
  – potopisne delavnice,
  – jezikovne delavnice (nemščina, angleščina, italijanščina, španščina),
  – angleški teden z naravnimi govorci iz Amerike v sodelovanju z Društvom Več
  – delavnice podjetništva,
  – karierno svetovanje, pomoč pri iskanju zaposlitve,
  – različne enkratne delavnice (npr, izdelovanje naravne kozmetike, dihalne tehnike)
  – športne aktivnosti (softball, joga in meditacija),
  – tematske delavnice o odnosih (Društvo več),
  – individualni pogovori in svetovanje (vodja centra, ki ima ustrezno strokovno izobrazbo in izkušnje za delo z mladimi v stiski: reševanje osebnih stisk, povezovanje s strokovnjaki za določene probleme mladih),
  – računalniške delavnice (Word, Excel, PowerPoint),
  – fotografska delavnica Profie SELFIE,
  – delavnice učenja fotografiranja in urejanja fotografij,
  – »Naj bo HOBI tvoj poslovni uspeh«: osnove marketinga, izdelovanje spletnih strani,
  – začetni in nadaljevalni tečaj modernega mozaika Trencadis,
  – prenova starih koles v Decoupague tehniki,
  – »izmenjevalnica« oblačil in ostalih stvari,
  – možnost uporabe računalnikov,
  – v sodelovanju s Klubom Radovljiških študentov: Mladinska revija Čebelnak (izdaja 4x letno),
  – brezplačne kino vstopnice za udeležence programov (sodelovanje z Linhartovo dvorano Radovljica),
  – sodelovanje z Društvom manipura, Vila Čira Čara,
  – program Erasmus + : možnost udeležbe na mladinskih izmenjavah in Evropski prostovoljski službi (EVS).

PROSTI ČAS

INTERNETNI RADIO GALAMA

V novembru 2016  je preko Mladinsko dnevnega centra KamRa začel oddajati mladinski internetni radio Radio Galama. Radio predvaja glasbo preko celega tedna, v petek in soboto, med 17. in 20. uro, pa poteka tudi program v živo. V tem času smo gostili že več mladih iz vseh koncev  Slovenije . Svoje delovanje so predstavili mladi glasbeniki, ki ustvarjajo avtorsko glasbo različnih stilov: rap, metal, hard rock, elektronske glasba, reggie, jazz, predstavili pa so se tudi različni prostovoljci, ki delujejo na domačem področju ali so bili na mednarodnih izmenjavah. Radio promovira različne lokalne dogodke za mlade.

Poslanstvo KamRinega mladinskega Radia Galama je povezovanje mladih na njihovi ustvarjalni poti. Omogoča umetniško izražanje, komunikacijo, strokovni razvoj, pridobivanje različnih socialnih in komunikacijskih veščin. Mladi tako lahko dobijo prvo izkušnjo z javnim nastopanjem, se povežejo z drugimi glasbeniki, se naučijo predstaviti sami sebe, pridobijo na samozavesti, dobijo pozitivne potrditve.

Tudi vi ustvarjate glasbo in bi se radi predstavili na našem radiu? Sodelujete lahko vsi mladi, ki imate željo po ustvarjanju in  predstavitvi svoje glasbene zvrsti. 

Pripravljate dogodek za mlade, katerega želite, da ga omenimo na radiu? Pišite nam na: radio.galama@gmail.com.

DRUŠTVO VEČ

Društvo Več Radovljica je slovenska krščanska neprofitna organizacija, ki se ukvarja z osebnim razvojem mladih in pomaga mladim na poti življenja odkriti VEČ.

Že vrsto let ponujamo angleške in športne tabore, ter tedenski mladinski program tako osnovnošolcem kot dijakom s katerimi jim želimo pomagati uspeti v življenju.

Naj si bo skozi angleščino, šport ali kakršenkoli drug izziv, smo prepričani, da osredotočenost in sodelovanje z izkušenimi in prijateljskimi voditelji bistveno izboljša razvoj posameznika. Z znanjem, ki ga črpamo iz sodelovanja z organizacijami po celi vzhodni in osrednji Evropi, lahko mladim ponudimo kvaliteten tabor ter koristen program, ki jim pomaga pri samem njihovem razvoju.

PROSTI ČAS

MLADINSKI SVET Č’bela

Mladinski svet Č’bela je svet mladinskih organizacij na območju občine Radovljica. Z delom so začeli že leta 2002,  program aktivnosti pa zajema različne aktivnosti, katere organizirajo in izvajajo tekom celega leta.

V okviru Mladinskega sveta Č’bela aktivno sodeluje  več mladinskih organizacij iz občine Radovljica. To so Mladinsko društvo Podnart, Društvo Prijateljev Mladine Srednja Dobrava, Mladinska skupina Ljubno ter Petrov klub.

Omenjena društva, njihovi člani in s tem tudi aktivnosti programa so razpršene po celotni  občini Radovljica.

Programi temeljijo na prostovoljnem delu, solidarnosti, medgeneracijskem sodelovanju, neformalnem izobraževanju in usposabljanju mladih, zdravemu načinu življenja ter tudi preprečevanje različnih odvisnosti mladih.

PROSTI ČAS

ZAVOD MANIPURA

V okviru Manipure, zavoda za svetovanje in kreativno delo z mladimi in družinami se lahko pridružite mladinskemu klubu »Garaža«, vključite v različne mednarodne programe (mladinske izmenjave, evropska prostovoljska služba in evropska solidarnostna enota), družite s prostovoljci iz različnih držav, pridružite se lahko športnim igram na prostem in v telovadnici, ustvarjate v rokodelskih delavnicah in ste na sploh lahko kreativni na tisoč in en način. Če se kdaj znajdete v stiski, sta vam na voljo psihološko svetovanje in psihoterapija.

Najdete nas na naslovu Poljče 32, Begunje na Gorenjskem (dostop čez dvorišče NATO centra).

 • V Mladinskem klubu Garaža ponujamo malo drugačen, na pogled alternativen, a vseeno nam vsem tako zelo znan in (atr)aktiven prostor kreative, spoznavanja medkulturnosti, praktičnega dela, cele mavrice različnih jezikov, zgodb in izkušenj, vse prijetno zapakirano v prostočasnih aktivnostih na obrobju Begunj.

  Predloge zbiramo s skupino mednarodnih prostovoljcev in glede na želje mladih, zato tudi jam-sessioni, pikniki ali filmski večeri najdejo pot k nam.

  Čeprav smo "doma na vasi", smo močna vez med lokalnim in globalnim. Skupina osmih prostovoljcev iz evropskih držav čez celo leto gostuje pri nas in s seboj prinaša globalno. Mi, ki smo doma v Sloveniji, dajemo lokalno. Smo tudi vez med šolskim sistemom in neformalnim učenjem.

  Klub Garaža je brezplačen in namenjen vsem mladim od 14. leta starosti naprej.

  Obiščite nas ob sobotah od 18h do 20h.
  – rokodelske delavnice iz naravnih materialov
  – outdoor športne in zabavne igre ter športne igre in ples v telovadnici osnovne šole Begunje
  – jam-sessions
  – pikniki
  – obdelovanje (kamor spada tudi okušanje) našega sadovnjaka in vrta
  – delavnice aktualnih družbenih tematik
  – vzajemno učenje jezikov
  – družbeno-kritične delavnice
  – osveščanje o zdravem načinu življenja (mirni načini komunikacije, prehranjevanje, vrednote)
  – informiranje, organiziranje in izvajanje prostovoljnih del v tujini in doma (evropska prostovoljska služba in evropska solidarnostna enota, mladinske izmenjave, mednarodna usposabljana na področju neformalnega učenja)

 • V Vili Čira Čara so otrokom na voljo igralne urice v prijetni igralnici, na velikem vrtu in v peskovniku, ustvarjalne in rokodelske urice, skupinske, športne in družabne igre, crkljanje zajčkov, muc in hrčka. Med počitnicami radi spečemo žemljice ali piškote, poleti pa koruzo.
  Prvo soboto v juniju na športnem igrišču v Begunjah organiziramo Festival Čira Čara.

  Starši se v Vili Čira Čara lahko vključijo v brezplačen trening starševstva po programu »Neverjetna leta«.

  Pridružite se nam lahko vsako sredo in petek od 17. do 19. ure ter med počitnicami od ponedeljka do petka od 10. do 13. ure.

  Na praznične dni je Vila Čira Čara zaprta, program za poletne počitnice objavimo junija.

PROSTI ČAS