Referendumske tekme

Pet namesto sprva napovedanih sedem tekem je bilo odigranih na referendumsko nedeljo v radovljiškem športnem parku …

Golazen in Black Steelersi so odigrali tekmo, v kateri so odločile malenkosti, ob koncu pa so plato po zadetku v podaljšku srečnejši zapustili igralci Golazni. V prvem polčasu je v zgodnjem nedeljskem jutru v športnem parku padel le en gol, dosegli pa so ga črni. Steelersi so prvi zadeli tudi v drugem delu. Igralci Golazni so svoj prvi gol na tekmi zabili v 25. minuti, tja do 32. pa so bili nato uspešni še dvakrat. Ni ostalo pri njihovem vodstvu, saj so tudi črni še zadeli v 37. minuti in potreben je bil podaljšek. Tega je bilo konec po minuti in 38 sekundah, ko je za zmago belih zadel Jerše.

Luftarji so na sporedu imeli dve tekmi. Na prvi so Šmeks Baru zabili kar devetkrat, a je bila tudi njihova obramba porozna – prejeli so kar dvanajst zadetkov. V igri z izjemnima napadoma na obeh straneh ( a enako izjemno slabima obrambama), so Šmeksi v obeh polčasih zadeli po šestkrat. Luftarji so v prvem dosegli štiri gole in v drugem pet, tako da so zmago morali prepustiti učinkovitim rumenim. Kar trije igralci so na tekmi dosegli po šest točk: pri poražencih Čimžar (3+3), pri zmagovalcih pa Grubar (5+1) in Tomaževič (3+3).

EL TOM Hawks so morda malce presenetljivo, a povsem zasluženo premagali Trim Tim 2, za katere je v tem tednu spet začel igrati M. Bulovec. V izenačenem prvem polčasu sta obe ekipi dosegli po dva zadetka. Povedli so Hawksi, a so rumeni preobrnili rezultat. Rdeči so še pred odmorom znižali na 2:2. V drugem delu je šlo po podobnem receptu – najprej so povedli Trim Timovci, nato pa dvakrat zadeli hawksi. Rumeni so prav z golom omenjuenega v 36. minuti spet izenačili na 4:4. Razlika se je naredila v zadnjih dobrih štirih minutah, ko sta za EL TOM Hawkse zadela J. Zor in Burazin ter s tem postavila končni rezultat (6:4 za Hawkse).

Če so Luftarji na svoji prvi tekmi dobili dvanajst golov, pa so jih na svoji drugi prav toliko zabili. Njihove žrtve so bili igralci ekipe Kluba radovljiških študentov (iz vseh krajev Slovenije). KRŠ-jevci so skorajda celotno tekmo odigrali s tremi igralci, saj se jim je šele v drugem polčasu pridružil še četrti igralec (Trelc). Črni so sicer sprva povedli, a so že prvi polčas dobili Luftarji s 5:3. V drugem delu so Luftarji povedli že z 11:5, a so v zaključku črni le še dosegli dva zadetka. Do nobenega presenečenja seveda ni moglo priti, saj so z zadevanjem vseeno zaključili Luftarji v začetku zadnje minute za zanesljivo zmago z 12:7. Kar šest igralcev je na tekmi doseglo po štiri točke: Bassanese in Kalan (oba 2+2) pri KRŠ-ju ter M. Ahačič (2+2) in Bergant, Kurnik ter Čimžar (vsi 3+1) pri Luftarjih.

Kako se v hokeju vse obrne. Če so dan prej igralci Gostilnice in picerije Chilli z le tremi igralci prepričljivo ugnali Conditus in so jih KRŠ-jevci dobili po grbi v podobni situaciji na svoji prvi nedeljski tekmi, se je tokrat zgodilo obratno. Z zelo dopadljivo igro so se predstavili prav črni, čeprav tokrat – roko na srce – s štirimi igralci. Dobravci so jih sicer imeli pet (plus vratarja), a je tokrat končno vse steklo po željah črnih, ki jim doslej v tej sezoni niso cvetele rožice. Že prvi del so dobili KRŠ-jevci s 4:2. V drugem polčasu so do izraza prišla njihova napadalna orožja, saj so fantje v tem delu dosegli kar devet zadetkov. Pet jih je sicer uspelo doseči tudi Dobravcem, a je bilo to tokrat premalo za dostojnejše pariranje razpoloženim študentom. Končni rezultat- 12:7 za KRŠ. Najuspešnejši na tekmi – Luka Kalan (4 goli, 4 podaje).

Tekst: Marko L.